Η Ρωσία «άντεξε το πλήγμα των κυρώσεων της Δύσης», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξή του με ερωτήσεις από πολίτες, εκτιμώντας πως η ρωσική οικονομία θα ανακάμψει σε δύο χρόνια και «ενδεχομένως και νωρίτερα».

To ενδιαφέρον για τη φετινή συνέντευξη του Πούτιν ξεπέρασε τις προηγούμενες φορές, με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν να έχουν φτάσει στο ξεκίνημα τα 2,5 εκατομμύρια ενώ οι γραμμές είχαν μείνει ανοικτές.

Σε ερώτηση για τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρωσία, ο Πούτιν απάντησε πως «εάν διατηρηθεί η εσωτερική πολιτική κατάσταση, εάν η κοινωνία παραμείνει ενωμένη, καμία απειλή δεν αποτελεί κίνδυνο».

Όσον αφορά την οικονομία, με την οποία ξεκίνησε η συνέντευξη, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ρωσική οικονομία θα ανακάμψει σε «περίπου δύο χρόνια, ενδεχομένως όμως και νωρίτερα».

Η Ρωσία, είπε, «άντεξε το πλήγμα των κυρώσεων της Δύσης και παραμένει ισχυρή οικονομία». Ως ένδειξη παρέπεμψε στην πρόσφατη ανάκαμψη του ρουβλίου ενώ επανέλαβε πως οι οικονομικές κυρώσεις «πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να αναπτυχθεί» η οικονομία.

Ο Βλ.Πούτιν είχε σταθεί στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και στον τομέα των κατασκευών, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας, αν και αναγνώρισε πως ο υψηλός πληθωρισμός (11,4%) έχει συμπιέσει το διαθέσιμο εισόδημα.