Η περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό όπου διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines (πτήση MH370), το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, θα διπλασιαστεί αν δεν βρεθεί τίποτα στη διάρκεια των τρεχουσών ερευνών, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας.

Οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό θα επεκταθούν σε μία περιοχή 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αν οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, αναφέρει ένα κοινό ανακοινωθέν των αξιωματούχων των τριών χωρών έπειτα από μία συνάντηση στην Κουάλα Λουμπούρ, απ’ όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

«Στη βάση των συμβουλών των εμπειρογνωμόνων της ομάδας στρατηγικής των ερευνών, αν το αεροπλάνο δεν βρεθεί στην περιοχή των 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία διεξάγονται τώρα έρευνες, αποφασίσαμε συλλογικά να επεκτείνουμε τις έρευνες σε άλλα 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που βρίσκονται στην περιοχή με τις μεγαλύτερες πιθανότητες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Λιόου Τιόνγκ Λάι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας και τον υπουργό Μεταφοράς της Κίνας, Γιανγκ Τσουαντάνγκ.

Το Μπόινγκ 777, που είχε αναχωρήσει από τη Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μια ώρα μετά την απογείωσή του. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του αεροπλάνου, παρά τις εντατικές έρευνες τις οποίες διευθύνει η Αυστραλία στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Περίπου το 60% μίας περιοχής όπου υποτίθεται ότι συνετρίβη το αεροσκάφος – η οποία προσδιορίστηκε από τα δορυφορικά σήματα που έδειξαν ότι το Μπόινγκ βυθίστηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό – έχει ήδη ερευνηθεί.

Ο διπλασιασμός της ζώνης των ερευνών μπορεί να απαιτήσει έναν επιπλέον χρόνο ερευνών, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που συνδέονται με την απομόνωση της περιοχής και τις μετεωρολογικές συνθήκες, δήλωσαν οι τρεις αξιωματούχοι.
Αυτό μπορεί να διαρκέσει «τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Τρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από