«Τελικός» θα είναι ο επαναληπτικός προημιτελικός ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την επόμενη Τετάρτη μετά τη λευκή ισοπαλία στο Βιθέντε Καλντερόν, η οποία οφείλεται στον εκπληκτικό τερματοφύλακα των Ροχιμπλάνκος Γιαν Ομπλακ.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Ρεάλ εμφανίστηκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη, ο σλοβένος πορτιέρο πραγματοποίησε έξι σωτήριες επεμβάσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλο συνάδελφό του που έπαιξε αντίπαλος της Ρεάλ σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ αυτόν τον αιώνα!

ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι βομβάρδισαν την εστία του Ομπλακ έχοντας συνολικά 16 τελικές προσπάθειες, αλλά ο στόχος, το γκολ, δεν επετεύχθη.

«Αισθάνομαι καλά, όπως όλη η ομάδα. Δουλέψαμε σκληρά σε ένα δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής Γιαν Ομπλακ. Και πρόσθεσε: «Φυσικά, πάντα θέλεις να πετυχαίνεις γκολ και να νικάς, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ στην έδρα σου».

Με τη χθεσινή λευκή ισοπαλία πιθανόν να δικαιωθεί ο Κάρλο Αντσελότι που δήλωσε πως η Ρεάλ δεν χρειάζεται να νικήσει για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Οι Ροχιμπλάνκος πάντως έχουν την ιστορία με το μέρος τους γιατί κάθε φορά που το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους τελειώνει χωρίς γκολ καταφέρνουν να προκριθούν.

Ο εγκέφαλος της Ρεάλ Τόνι Κρος, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε με επιτυχία 66 από τις 68 πάσες που επιχείρησε, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχεί ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, γιατί στόχος της ομάδας του είναι η νίκη.

ΝΕΥΡΑ. Το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι και λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα όταν σε μια εναέρια μονομαχία του Ράμος με τον Μάντζουκιτς ο Ισπανός τραυμάτισε τον επιθετικό της Ατλέτικο στο πρόσωπο με τον αγκώνα του.

Ο Κροάτης εκνευρίστηκε τόσο ώστε έκανε συνολικά επτά φάουλ, τα περισσότερα από κάθε παίκτη, ενώ αντάλλαξε γροθιές με τον Καρβαχάλ στην περιοχή της Ρεάλ σε μια φάση που συνιστούσε ακόμα και πέναλτι εις βάρος των Μερένχες.