Να ξαναπιάσει το νήμα με τμήμα των ψηφοφόρων της που την εγκατέλειψαν και παράλληλα να…συνομιλήσει και με άλλες κατηγορίες πολιτών θα επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία, επενδύοντας όπως φαίνεται στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης και της δημόσιας ασφάλειας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή – και ενώ ο μεγάλος όγκος των πολιτών εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους και πιστωτές – πρέπει να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προνομιακά πεδία για ένα δεξιό κόμμα, δηλαδή εκεί όπου το κυβερνών κόμμα έχει εμφανίσει και τις πιο προφανείς αδυναμίες, στο ζήτημα της ασφάλειας και στο μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστική αυτής της προσπάθειας ήταν και η δήλωση την Τρίτη του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος με αφορμή και την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να επέμβει η αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Οπως αναφέρει tovima.gr, o στόχος είναι προφανής: μπορεί και μεγάλο τμήμα των συντηρητικών ψηφοφόρων να εγκατέλειψε τη ΝΔ λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε, κινούμενη στις μνημονιακές ράγες, εντούτοις όμως μπορεί να ακούσει ξανά, όπως λένε, τι έχει να πει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης και της δημόσιας ασφάλειας.

Από τη στιγμή που στο πεδίο της οικονομίας η ΝΔ δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών και κερδών, ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει ουσιαστικά να αφυπνίσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά τμήματος της κοινωνίας, ευελπιστώντας σε πολιτικούς πόντους και στήριξη.

Γι’ αυτό και ο ίδιος επέμεινε με τόσες πολλές δηλώσεις του, τα τελευταία τέσσερα εικοσιτετράωρα, όπου έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανομίας, ενώ υπήρξαν μαζικά πυρά από σειρά στελεχών της ΝΔ, του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και Βασίλη Κικίλια.

Η ΝΔ αξιοποιεί σε κάθε ευκαιρία δηλώσεις, όπως της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού για την Μετανάστευση Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί «προσφύγων που λιάζονται στις πλατείες» αλλά και τις αποκλίσεις άλλων υπουργών όπως του Γιάννη Πανούση.

Επίσης, το ενθαρρυντικό για τη ΝΔ, σύμφωνα με τα στελέχη της, είναι πως μετά από πάρα πολύ καιρό παρατηρείται κοινή στάση των «γαλάζιων» στελεχών, στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι το κόμμα εμφανίστηκε συντεταγμένο.