Η αποκαθήλωση της κατόχου του τίτλου τής Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε στο Ολντ Τράφορντ με την ήττα της με 4-2 από τη Γιουνάιτεντ και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της απόλυσης του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Τον Ιανουάριο η Σίτι ήταν ισόβαθμη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Τσέλσι και εννέα βαθμούς μπροστά από τη συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ.

Στους μήνες που μεσολάβησαν υπέστη πέντε ήττες, μία περισσότερη απ’ ό,τι όλο το 2014, εκ των οποίων τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 19 χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί δώδεκα βαθμούς πίσω από την ομάδα του Μουρίνιο και τέσσερις από τη Γιουνάιτεντ, η οποία τερμάτισε ένα σερί τεσσάρων ηττών από τους Πολίτες, ενώ  κινδυνεύει να απολέσει και την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση της εφημερίδας «Μίρορ», στο ερώτημα αν ο Πελεγκρίνι πρέπει να παραμείνει και την επόμενη σεζόν, το 72% των συμμετεχόντων απάντησε αρνητικά. Ομοβροντία των αρθρογράφων των βρετανικών εφημερίδων που συμφωνούν πως ο χιλιανός προπονητής πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήδη είναι του Πατρίκ Βιεϊρά.