Πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει πλέον η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα θέμα που αποφεύγει να λύσει η κυβέρνηση. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θέτουν πλέον προ των ευθυνών του τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό καταλόγισε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης με αφορμή την επιστολή των Πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της Πρυτανείας.

«Η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών», δήλωσε ο Θ. Φορτσάκης τονίζοντας ότι «η συνεχιζόμενη για 15 ημέρες κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει επιφέρει την κατάλυσή του και έχει μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε άντρο ανομίας».

Ο Θ. Φορτσάκης ανέφερε ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση που αδρανεί επικαλούμενος τον κ. Βούτση, στον υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά που με τις επιθέσεις του κατά της αριστείας απαξιώνει το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο που σπεύδει να ικανοποιήσει τους καταληψίες αποφυλακίζοντας τους δολοφόνους τρομοκράτες. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρακολουθεί απαθής. Επιτέλους έλεος για το πανεπιστήμιο και την παιδεία μας!», επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Χριστοφιλοπούλου: «Δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της η κυβέρνηση»

Από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου, τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι υπάρχουν φόβοι για απώλειες ζωών καθώς καταγγέλλεται χρήση ναρκωτικών, υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση φαίνεται πως «προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει «πριν να είναι πολύ αργά!».

Αναλυτικά η δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ήταν η εξής:

«Η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ συνεχίζεται για 15η ημέρα με τις ζημιές να συσσωρεύονται και τα προβλήματα από τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου να διογκώνονται. Οι πρυτάνεις απευθύνουν και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση και καταγγέλλουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς, φοβούμενοι ακόμη και για απώλεια ζωών.

» Η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της. Οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκρούονται, η ένταξη των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αιωρείται μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει αφεθεί στο έλεος των αντιεξουσιαστών.

» Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές...Ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά των τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εγκαταστάσεων που έχουν καταληφθεί!

» Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από