Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» απέκτησε ο Λευκός Οίκος, σε συμβολική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της ομοφοβίας και υπέρ της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας.

Οι τουαλέτες είναι στην Πτέρυγα Αϊζενχάουερ, πολύ κοντά στην Δυτική Πτέρυγα όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ.

Η λειτουργία τους είχε προαναγγελθεί λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να βάλει τέλος στις μεθόδους ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί νέοι της κοινότητας LGBT, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της ομοφοβίας και την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητεί από τις εταιρείες που συνεργάζονται με κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων.

Πάντως, το θέμα της ομοφυλοφιλίας παραμένει ταμπού στην αμερικανική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους και πανεπιστημιακά ιδρύματα λειτουργούν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε κάποιες πολιτείες μελετάται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί διά νόμου το δικαίωμα των διεμφυλικών ατόμων να επιλέγουν εάν θα χρησιμοποιούν ανδρικές ή γυναικείες τουαλέτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από