Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε εκατοντάδες επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Νήσος Μύκονος, αφού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το σκάφος αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του για την Ικαρία και τη Σάμο και επέστρεψε αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει το απόγευμα της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Ικαρία (Εύδηλο) και Σάμο (Καρλόβασι, Βαθύ).

Κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Ερμούπολης και της Μυκόνου, εκτελώντας κανονικά το δρομολόγιό του, αλλά μετά τη Μύκονο ο καιρός αγρίεψε και ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές αγκυροβόλιο. Ετσι, το Νήσος Μύκονος επέστρεψε στη Σύρο, όπου θα παραμείνει μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Στο πλοίο επιβαίνουν 429 άτομα ενώ έχουν φορτωθεί 43 ΙΧΕ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Το απόγευμα η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, δυτικό, ανατολικό, Κρητικό, Καρπάθιο, και θάλασσα Σάμου.