Ενας 35χρονος Αλβανός, σήμερα έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για συμμετοχή σε ληστεία κοσμηματοπωλείου τον Ιούνιο του 2014 στην Ηλεία, ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων, 75χρονου και 72χρονης, τον περασμένο Οκτώβριο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, συνεργοί του ήταν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, άγνωστα μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές της 24ης Οκτωβρίου 2014, οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και φορώντας γάντια, μπήκαν στο σπίτι των ηλικιωμένων και, αφού τους ακινητοποίησαν χτυπώντας τους, απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν 2.500 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Πριν από τη διαφυγή τους, έκοψαν τα καλώδια της συσκευής της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 75χρονου.

Το ζευγάρι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγες ημέρες αργότερα ο άτυχος άντρας κατέληξε, εξ αιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχτεί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.