Σε πλήρη αποδιοργάνωση βρίσκεται πλέον το Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης από αλληλέγγυους στους πρώην απεργούς πείνας -  κρατουμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως καταγγέλουν οι πρυτανικές Αρχές του, κάνοντας λόγο για «αρνητικό άθλο σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος εξέδωσε χθες μία ακόμα ανακοίνωση - κραυγή αγωνίας, τονίζοντας ότι εξαιτίας της κατάληψης - που χθες συνεχιζόταν για 10η μέρα - οι λειτουργίες του ιδρύματος έχουν νεκρώσει. Ενδεικτικά:
- Η κεντρική διοίκηση είναι εντελώς αποκομμένη.
- Η παρακώλυση της λειτουργίας του κεντρικού πρωτοκόλλου του ιδρύματος έχει επιφέρει αδυναμία επικοινωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, δήμους κ.λπ.) και με άλλους φορείς. Καθυστερεί και η διαδικασία επαναφοράς των διαθέσιμων υπαλλήλων.
- Εχει διακοπεί η διαδικασία σύνταξης και υπογραφής συμβάσεων για θέματα πυρασφάλειας και φύλαξης του Πανεπιστημίου.
- Η φοιτητική μέριμνα και οι επιμέρους διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.
- Οι υπηρεσίες διεθνών σχέσεων, οι συνεργασίες επομένως με άλλα πανεπιστήμια, τα προγράμματα Εrasmus για την ανταλλαγή των φοιτητών κ.λπ., έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
- Οι ορκωμοσίες των φοιτητών και προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναβάλλονται διαρκώς.

Ο υπουργός Παιδείας για τις καταλήψεις
Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι η ατμόσφαιρα συνολικότερα στην παιδεία δεν έχει σχέση με τις καταλήψεις. «Βεβαίως οι καταλήψεις δημιουργούν προβλήματα στο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν έχουν σχέση οι καταλήψεις με την ατμόσφαιρα του Πανεπιστημίου γενικά» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από