Υπόμνημα του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη σύντομα αν δεν εκπληρώσει τους όρους που έθεσε το Eurogroup αποκαλύπτει η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.
 

Σύμφωνα με το Reuters, η εφημερίδα αναφέρει πως το υπόμνημα που φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστότητα πριν το τέλος Ιουνίου.
«Πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν για την Ελλάδα πριν από αυτό το χρονικό διάστημα», σημειώνεται στο υπόμνημα, στις οποίες περιλαμβάνεται η απόφαση για το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέρος της νομισματικής ένωσης.

Τέλος, αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε μιλώντας στην Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλώσε:
«Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα. Οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα, μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί, αλλά και υλοποιηθεί. Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φινλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της, μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από