Ο Ολυμπιακός έδειξε από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ότι είναι το αφεντικό στην υπόθεση της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ματιέ Ντοσεβί. Ο γάλλος μεσοεπιθετικός σημείωσε δύο γκολ (το δεύτερο ήταν για χάι λάιτς) και ένα γκολ ο Χάρα και οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 3-0 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς στο Γ.Καραϊσκάκης.

Η ομάδα του Περέιρα δεν συνάντησε δυσκολίες στην έδρα της Ελαφράς Ταξιαρχίας, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό του ΟΑΚΑ, από το ζευγάρι Ηρακλή Θεσσαλονίκης-Skoda Ξάνθη.

Η διαφορά δυναμικότητας έγινε αισθητή στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Ντοσεβί έφθασε κοντά στο χατ-τρικ (84΄), όμως δεν βρήκε στόχο. Μέσα σε πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς. Σε φάουλ του Ντομίνγκες, ο Ντοσεβί έπιασε σουτ η μπάλα χτύπησε στον Μποτία (δεν άλλαξε πορεία) και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων: 1-0 (21΄). Το 2-0 έγινε στο 26΄ ,όταν ο γάλλος μεσοεπιθετικός έβγαλε σέντρα, η μπάλα έφθασε στον Χάρα , ύστερα απο ατομική προσπάθεια του Μπενίτες και ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ντοσεβί σημείωσε το πιο θεαματικό γκολ του αγώνα στο 57΄, όταν με εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Απόλλωνα (3-0).

Οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ με τον Σουάνη (βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο), όμως ο Μποτία με αποτελεσματικό τάκλιν του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας). Κίτρινη κάρτα: Μπαμ Μπαμ, Κοτσώνης, Μποτία, Ντομίνγκες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ψιάνιος, Πινέιρο (78΄ λόγω τραυματισμού Χατζής), Σουάνης, Λαγός (71΄ Καραδέμητρος), Μπαμ Μπαμ (52΄ Άρσιτς), Αγκούλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (70΄ Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Ντομίνγκες (70΄Φορτούνης), Χάρα (59΄ Φουστέρ), Μπενίτες.