Το μήνυμα ότι η πορεία της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τον επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, Πάνο Καρβούνη.

«Βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων, γενικότερα, είναι η πορεία της χώρας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από την Ευρωζώνη. Θα αγωνισθούμε γι’αυτό και θα αγωνισθούμε με όλους τους εταίρους μας από κοινού, γιατί είναι κοινός στόχος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος ενώ από την πλευρά του ο κ. Καρβούνης διαβεβαίωσε, ότι η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι ένα μήνυμα το οποίο μεταφέρω καθημερινά στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα το μεταφέρω ιδιαίτερα όταν έρχεται από εσάς».

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Δ. Γρατσία, πρόεδρο του Τμήματος, του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, ότι:«Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σήμερα είναι ζητούμενο. Νομίζω δε πως αυτό είναι η βάση για την δημοκρατική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’αυτό δίνουμε τόση σημασία και στον ρόλο του Δικαστηρίου και στην προσωπικότητα του προέδρου».

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που ένας Έλληνας είναι σε μία τόσο σημαντική θέση, «εγγυητής της εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπου ευχήθηκε η «ιατρική να παραμένει λειτούργημα και οι γιατροί είναι γιατροί όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των ψυχών.