O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, κατηγόρησε τη διάδοχό του και κόρη του Μαρίν ότι τον πρόδωσε, καθώς επέκρινε τις δηλώσεις που είχε εκείνος κάνει για τις οποίες μάλιστα είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της υποκίνησης φυλετικού μίσους και επέμεινε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.

Οι δηλώσεις του αυτές, στις οποίες προχώρησε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε μια ακροδεξιά εφημερίδα, ενδέχεται να φέρουν σε αμηχανία τη Μαρίν Λεπέν καθώς εκείνη επιχειρεί να διευρύνει το μέτωπο κατά της μετανάστευσης ενόψει μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για τις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία.

Πατέρας και κόρη συγκρούστηκαν πριν από μία εβδομάδα καθώς ο 86χρονος Λεπέν είχε υπερασπιστεί τις δηλώσεις με τις οποίες περιέγραφε τους θαλάμους αερίων των ναζί ως μια «λεπτομέρεια της ιστορίας», για τις οποίες είχε καταδικαστεί και του είχε επιβληθεί πρόστιμο.

Ερωτηθείς από την εβδομαδιαία εφημερίδα Rivarol τι σκέφτεται σχετικά με το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν και άλλα στελέχη του κόμματός του καταδίκασαν τα σχόλιά του, εκείνος απάντησε: «Προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου» ανθρώπους.

Σε επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters, ο Λεπέν επιβεβαίωσε ότι παραχώρησε τη συνέντευξη και επισήμανε: «θα πρέπει να περιμένεις τα πάντα αυτές τις ημέρες».

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Προβάνς, Αλπ και Κοτ ντ’ Αζούρ στις περιφερειακές εκλογές στα τέλη του 2015, αφού στελέχη του Εθνικού Μετώπου εμφανίστηκαν να αμφισβητούν αυτό το ενδεχόμενο, ο Λεπέν απάντησε:

«Είμαι ένας υποψήφιος που θα διώξει τους Σοσιαλκομμουνιστές. Να σας θυμίσω ότι συγκέντρωσα το 33% και πλέον των ψήφων στις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Προβάνς λιγότερο από ένα χρόνο πριν».