Ως είθισται τέτοια εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο τίτλος του πρωταθλητή έχει κριθεί καθώς ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά έναν τίτλο που καταλήγει στην τροπαιοθήκη του για 17η φορά τα τελευταία 19 χρόνια. Οσο δεδομένη, ωστόσο, θεωρείται η παραμονή των Ερυθρόλευκων στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας άλλο τόσο ρευστή είναι η κατάσταση στο κυνήγι των δύο από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Ο δεύτερος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός (59 βαθμοί) και ο τρίτος ΠΑΟΚ (57 β.) ούτε με αυτοχειρία δεν χάνουν το εισιτήριο για το μίνι πρωτάθλημα που θα αρχίσει περίπου στα μέσα Μαΐου. Αντιθέτως, τις άλλες δυο προνομιούχες θέσεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρουν μια θέση στα Κύπελλα Ευρώπης, διεκδικούν πέντε ομάδες, γεγονός που προμηνύει μια μεγάλη μάχη στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Δίχως αμφιβολία ο Αστέρας Τρίπολης είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, καθώς ήδη βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία απ’ τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές αφού έχει συγκεντρώσει 58 βαθμούς (έξι περισσότερους από την έκτη Ξάνθη). Επί της ουσίας, ψάχνει δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με Πανθρακικό, Κέρκυρα εντός έδρας και Βέροια, Ξάνθη εκτός για να συμμετάσχει στα πλέι οφ για τρίτη σερί σεζόν. Επίσης, σε θέση ισχύος πλέον φαίνεται ότι βρίσκεται και ο Ατρόμητος, ο οποίος με τη χθεσινή νίκη του επί της Κέρκυρας (2-1) έφτασε τους 49 βαθμούς και υποδέχεται την Κυριακή του Θωμά στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα, που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μπροστά (50 β.). Ο «Αγιαξ της Ηπείρου», παρά την εντυπωσιακή προχθεσινή επικράτησή του επί του Ολυμπιακού (3-1), έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα και θα χρειαστεί κι άλλες αγωνιστικές υπερβάσεις, καθώς πέραν της αναμέτρησης με τους Περιστεριώτες έχει να αντιμετωπίσει σε Τούμπα και Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, όπως επίσης και τον Εργοτέλη στα Ιωάννινα. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος έχει πιο εύκολο πρόγραμμα καθώς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Λεβαδειακό εκτός έδρας, Πανιώνιο εντός και Καλλονή εκτός.

Επίσης, βάσιμες ελπίδες για είσοδο στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει και ο Παναιτωλικός, ο οποίος μπορεί να έχει συγκεντρώσει 43 βαθμούς, αλλά υπολογίζει ότι θα πάρει στα χαρτιά ένα εύκολο τρίποντο με τη Νίκη Βόλου, ενώ υποδέχεται στο Αγρίνιο τις βαθμολογικά αδιάφορες Καλλονή και Βέροια (θα παίξει όμως και στην έδρα του Πλατανιά που «καίγεται» για βαθμούς). Το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της η Ξάνθη (εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Αστέρα και εντός με Εργοτέλη και Πανθρακικό) μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για είσοδο στην πεντάδα, αλλά δεδομένου ότι φέτος αποτελεί μία από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες (έχει 46 βαθμούς) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί.