O Γιάννης Αναστασίου βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου είχε συνάντηση με τους διοικούντες τον σύλλογο και έβαλε την υπογραφή του σε νέα συμφωνία, η οποία θα τον… κρατήσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Κατά την αποχώρησή του, ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε το… σύνθημα για την επόμενη… μέρα.

«Τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε τις βάσεις για να γίνουμε καλύτεροι και την επόμενη περίοδο θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να γινόμαστε καλύτεροι», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Όταν εκπροσωπείς έναν τέτοιο σύλλογο από αυτή τη θέση, έχεις ως στόχο να πηγαίνεις ψηλά. Μπήκαν οι βάσεις και τώρα γίνεται προσπάθεια να ανέβουμε επίπεδο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε για την πολύχρονη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας: «Για μένα αυτό που μετράει είναι η δουλειά. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Είμαι άνθρωπος των έργων και δεν θέλω να μιλάω. Είμαι χαμηλών τόνων. Αυτά είναι για σας που θα ψάχνετε».

Στην συνέχεια, ο τεχνικός ηγέτης των «πράσινων», τόνισε: «Μεγαλύτερη διάρκεια και το κυριότερο μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους μας. Σε κάποιες συζητήσεις με τον πρόεδρο και τους κ. Φύσσα και κ. Βόκολο είπαμε ότι χρειάζεται να κάνουμε μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα για να ανέβει επίπεδο. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι τις μεταγραφές. Γίνονται προσπάθειες για να ανέβει επίπεδο η ομάδα».

Τέλος, ο Γιάννης Αναστασίου, δήλωσε για την… δουλειά του με τους ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι εύκολη. Όταν έχεις να κάνεις με πολλούς χαρακτήρες, δεν είναι με την ωριμότητα και την εμπειρία, αλλά την αντίληψη να δεχθείς κάποια πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε πάνω από τα παιδιά και προσπαθούμε σε καθημερινή βάσει, γιατί υπάρχει ενέργεια και πάθος και είμαστε όλοι διψασμένοι για περισσότερα πράγματα».