Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν την Τρίτη, με επιστολές τους στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Μένη Λυσαρίδου και Φίλιππος Γράψας.

Στην επιστολή της η Μένη Λυσαρίδου αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει '...στην διάθεσή σας την παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θέση που ανέλαβα την 07-06-2013 βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ / ΓΔΔΥ / ΔΙΟΙΚ / ΤΔΠΕΦ /82722 / 1365 / 11434/677 απόφασης του Αν. Υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)'.

» Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα».

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Γράψας δηλώνει:

«Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που κατέχω από τις 7 Ιουνίου 2013. Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου.

» Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το Κ.Θ.Β.Ε. στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του. Το Κ.Θ.Β.Ε. όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει. Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία. Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο.

» Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του Κ.Θ.Β.Ε., για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου, δεν έχω απαντήσεις. Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Δήλωση Βούρου

Ο Γιάννης Βούρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποχωρήσεις της Μ. Λυσαρίδου και του Φ. Γράψα είναι απώλεια για το ΚΘΒΕ.
Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία.

» Μαζί σπάσαμε την κακή παράδοση της επώδυνης για το ΚΘΒΕ κόντρας μεταξύ προέδρων και Δ.Σ. με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές.

» Στους 22 μήνες κατορθώσαμε παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική δυσπραγία αποτέλεσμα της μειούμενης συνεχώς επιχορήγησης να αναδείξουμε τις πιο δημιουργικές πλευρές του ΚΘΒΕ, την καλλιτεχνική, την εκπαιδευτική, την κοινωνική.

» Ελπίζω οι παραιτήσεις τους να λειτουργήσουν αφυπνιστικά ως προς την Πολιτεία και την υποστηρικτική ή απαξιωτική σχέση που επιθυμεί αυτή να έχει με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από