Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κίνα σε εργοστάσιο παραγωγής παραξυλένιου, ενός χημικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και πολυεστερικών προϊόντων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς εξαιτίας της έκρηξης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ζανγκζού στην επαρχία Φουτζιάν, ανάρτησε το κρατικό ραδιόφωνο στο επίσημο microblog του (πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν μικρά ενημερωτικά κείμενα). Σε εικόνες φαίνονται φλόγες και πυκνοί καπνοί να έχουν τυλίξει το εργοστάσιο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ζανγκζού ανακοίνωσε μέσω του microblog της ότι στον τόπο της έκρηξης εστάλησαν 430 πυροσβέστες.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις οποίες φαίνονταν να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες είναι ψεύτικες, ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Κάτοικοι οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε εργοστάσια παραγωγής παραξυλένιου, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης που εκπέμπουν οι μονάδες αυτές.