Δύο στρατόπεδα της ισλαμιστικής Αλ-Σαμπάμπ στο έδαφος της Σομαλίας βομβάρδισε την Κυριακή η αεροπορία της Κένυας στην πρώτη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική αντίδραση για το λουτρό αίματος στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα την περασμένη εβδομάδα.

Μαχητικά έπληξαν στρατόπεδα της Αλ-Σαμπάμπ στο Γκοντοντόου και το Ισμαΐλ, περιοχές στην περιφέρεια Γκέντο που συνορεύει με την Κένυα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας.

Οι πυκνές νεφώσεις στην περιοχή δεν επέτρεψαν να διαπιστωθεί άμεσα σε ποιο βαθμό καταστράφηκαν τα στρατόπεδα, ούτε και υπήρξε εκτίμηση για απολογισμό νεκρών στις τάξεις της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι χτυπήθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές καθώς βάσει των πληροφοριών που διαθέτει ο κενυατικός στρατός μαχητές της Αλ-Σαμπάμπ ξεκινούν από εκεί για να επιτεθούν στο κενυατικό έδαφος.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τη Σομαλία, προκάλεσε το θάνατο 147 ανθρώπων, στη συντριπτική πλειονότητά τους φοιτητές, αφήνοντας τη χώρα σε κατάσταση σοκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από