Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση του συμβολαίου του, δεν έκρυψε ότι η παραμονή του στο Τριφύλλι αποτελεί προτεραιότητα. Και γιατί όχι άλλωστε; Την τελευταία διετία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Πρασίνων (ως δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας), διάγει τις καλύτερες ημέρες του ποδοσφαιρικά. Εντός γηπέδων ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ξανακέρδισε τη χαμένη αυτοπεποίθησή του μαζί με μια θέση στην Εθνική Κροατίας, ενώ εκτός αγωνιστικών χώρων γοητεύτηκε από τις ομορφιές της Ελλάδας. Γι’ αυτό και συζητά την παραμονή του στον ΠΑΟ με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό του με τον ρωσικό σύλλογο.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός αποκάλυψε τις σκέψεις του μιλώντας στα «ΝΕΑ» λίγο πριν από την τελική επαφή των δύο πλευρών που φημολογείται ότι θα γίνει εντός της εβδομάδας. «Εξαρχής έχω πει ότι θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Ομως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Πρέπει λοιπόν να εξετάσεις πολλές παραμέτρους: την καριέρα, τα χρήματα, την οικογένεια, το περιβάλλον. Ολα αυτά τα έχω στο μυαλό μου και πρέπει να αποφασίσω πρωτίστως για μένα. Είναι μια απόφαση ζωής» εξομολογείται ο κροάτης στόπερ, ο οποίος δεν κρύβει ότι η διαδικασία της αναμονής τον έχει επηρεάσει: «Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό το ζήτημα για να το βγάλω τελείως από το μυαλό μου, να χαλαρώσω και να αφοσιωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο. Μου λείπουν εκείνες οι ανέμελες μέρες που δεν σκεφτόμουν αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού τις τελευταίες εβδομάδες σχολίασε: «Ισως είναι θέμα ψυχολογίας, ίσως φταίει η έλλειψη ρυθμού. Εκείνο που έχω καταλάβει πάντως είναι πως όταν παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια είμαστε καλύτεροι. Αντιθέτως, μετά τις Εθνικές δεν συμβαίνει το ίδιο. Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στα πλέι οφ πάντως δεν φοβάμαι την ομάδα».