Την τελευταία διετία δεν έχει περάσει από το γήπεδο της Λεωφόρου ομάδα η οποία κατόρθωσε να πραγματοποιήσει 23 τελικές προσπάθειες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Το γεγονός και μόνο ότι ο καταπληκτικός Αστέρας Τρίπολης το κατάφερε προχθές απέναντι σε ένα σύνολο που μέχρι πρότινος είχε δεχθεί μόλις πέντε γκολ σε 13 αγώνες, καταδεικνύει την ανωτερότητα της αρκαδικής ομάδας απέναντι σε έναν ασθενικό Παναθηναϊκό  ο οποίος δεν λέει να συνέλθει μετά το ισχυρό σοκ που υπέστη με την αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που τον έθεσαν οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Εκτοτε οι Πράσινοι αγνοούν τη νίκη καθώς, πέραν της ισοπαλίας 2-2 (σκόραραν δις ο Μπεργκ στο 6′ και στο 45′ και ο Μπαράλες στο 68′ και στο 72′) με τον Αστέρα, υπέστησαν δύο σερί ήττες από Ατρόμητο και Βέροια. Οι παρατηρήσεις του προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν έντονες προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον φαίνεται ότι έχουν «αδειάσει». «Είναι ντροπιαστική η εικόνα που δείξαμε. Δεν μπήκαμε ποτέ στο ματς, ήταν σαν να μην κατεβήκαμε να παίξουμε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και γιατί συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, αλλά πρέπει να συνέλθετε αμέσως. Σας έχω ξαναπεί ότι όσοι δεν μπορείτε, όσοι αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά να μου το πείτε, για να ξέρω κι εγώ τι θα κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς του Τριφυλλιού, ο οποίος αναζητεί λύσεις προκειμένου να επανέλθει το κίνητρο και το χαμόγελο στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης (24′ Νάνο), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης (61′ Δώνης), Μπεργκ (72′ Καρέλης).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83′ Κουρμπέλης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο (71′ Αλόκο), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε, Γιαννιώτας (87′ Πάρα), Μπαράλες.