Διέψευσε για άλλη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό.

Είπε, επίσης, ότι ήταν και δική του εισήγηση η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, ο κ. Πανούσης τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ήπιας αντιμετώπισής τους. Ζήτησε, ωστόσο, από την Πολιτεία να θέσει τα όρια, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πώς θα χειριστεί την κατάσταση», γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επί μέρους αντιμετώπισή της.

Σχετικά με τις Σκουριές, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι έργο της Αστυνομίας ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση. Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, υπάρχει κίνδυνος για νεκρούς.