Δύο Ρομά που μετέφεραν πάνω από 3,5 κιλά ηρωίνης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη οχήματος συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Πρόκειται για 41χρονο και 39χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με μεταφορά ναρκωτικών από τους δράστες, από περιοχή της Αθήνας προς τη Βόρεια Ελλάδα, το ζευγάρι εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα που έγινε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στον χώρο αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν, επτά νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 3.541 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με τη γεμιστήρα του, 52 φυσίγγια πιστολιού, 180 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι συλληφθέντες, πουοδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.