Την απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε με κείμενό του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης.

«Μετά από 35 ημέρες αγώνα τερματίζω την απεργία πείνας που είχα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου μαζί με άλλους συντρόφους» αναφέρει το κείμενο που φέρει την υπογραφή του Ν. Μαζιώτη και αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο indymedia.

«Αυτή η απόφασή μου δεν οφείλεται στο γεγονός ότι έχω φτάσει στα όρια της αντοχής μου, αλλά πιστεύω ότι με δεδομένο τις εξελίξεις όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, ο αγώνας αυτός έκλεισε τον κύκλο του και εξάντλησε τη δυναμική του, παίρνοντας υπόψη και τις κινήσεις αλληλεγγύης που έγιναν.

»Επέλεξα να μη συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης που θα γίνει μετά το Πάσχα, σε δέκα μέρες τουλάχιστον, αλλά μέχρι την κατάθεσή του, παραμένοντας εξαιρετικά επιφυλακτικός για τις τυχόν τροποποιήσεις που θα έφερνε το υπουργείο όσον αφορά τον κουκουλονόμο ή το DNA» προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο Ν. Μαζιώτης.