Κριτική για το Νομοσχέδιο της ΕΡΤ ασκεί το ΚΙΔΗΣΟ, υποστηρίζοντας ότι «διατηρεί ουσιαστικά το Νόμο 4173/13 περί ΝΕΡΙΤ και τροποποιεί μόνο κάποιες διατάξεις του» και πως είναι «γεμάτο ασάφειες και γενικότητες για τα ουσιώδη».

Σε ανακοίνωση του το κόμμα υποστηρίζει ακόμα ότι «όλα παραπέμπονται στο μέλλον και τις εξουσίες του αρμόδιου Υπουργού και ενός πανίσχυρου και πρακτικά ανέλεγκτου Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς πρόβλεψη και πρακτική δέσμευση για Δημόσια και Κοινωνική Λογοδοσία».

Αναφέρει ότι στα μεγάλα θέματα «αλλάζουν απλά το όνομα και διατείνονται ότι κάνουν «Δημοκρατική Τομή και Αριστερή Πολιτική»».

Το ΚΙΔΗΣΟ κάνει λόγο για «προφανή» έλλειψη πολιτικής βούλησης που «δυστυχώς συμπορεύεται με την προχειρότητα, την ασάφεια και την απουσία συγκεκριμένων και δημιουργικών ιδεών, θέσεων και σχεδίων» και υποστηρίζει ότι από το νομοσχέδιο «απουσιάζει ό,τι θα αποτελούσε ένδειξη πραγματικού σεβασμού προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς τους πολίτες, η δημοκρατική οχείρωση κι η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο τρόπος, το ύφος και το ήθος, που αυτό έγινε, συνιστούν ντροπή για την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό», ότι η απελθούσα κυβέρνηση την έκλεισε «απολύοντας με πρωτοφανή κυνισμό χιλιάδες εργαζόμενους» και «με ψευδή και προσχηματικά επιχειρήματα».

Υποστηρίζει ακόμα ότι «η ΕΡΤ κατά την περίοδο 2009-2012, αλλά και κατά τον χρόνο που την έκλεισαν, είχε κάνει σημαντικά βήματα εξυγίανσης και προόδου» και ειδικότερα ότι «είχε μετατρέψει ζημιές 120 εκατομμύριων ευρώ σε κέρδη άνω των 70 εκατ. ευρώ, χωρίς απολύσεις, είχε περίπου το μισό προσωπικό απ΄ ότι το 2009 με αμοιβές ίδιες με το λοιπό Δημόσιο, είχε ενισχύσει το ποιοτικό της πρόγραμμα και στις εκλογές του 2012 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση, ως λαϊκή επιβράβευση της πορείας ανεξαρτητοποίησης της από τους ασφυκτικούς κομματικούς εναγκαλισμούς».

«.