Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters, το οποίο επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης ανέφερε πως η Αθήνα ζήτησε από τους διεθνείς δανειστές οικονομική βοήθεια πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς τους δήλωσε ότι στις 9 Απριλίου ξεμένει από ρευστό, προχώρησε την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το αίτημα για εκταμίευση πριν από τη συμφωνία υπεβλήθη από την Αθήνα στο χθεσινό EuroWorking Group και απορρίφθηκε από τους εταίρους.

Η έκκληση της Ελλάδας ακολούθησε, σημειώνει το πρακτορείο, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.