Με τη βιομηχανία του πορνό συνδέονται τα drones που εθεάθησαν να πετούν πάνω από περιοχές του Παρισιού τον Φεβρουάριο, αποκάλυψε πηγή της αστυνομίας στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε τρεις Καυκάσιους στις όχθες του Σηκουάνα «την ώρα που ετοιμάζονταν να παραλάβουν drones, εξοπλισμένα με κάμερα».

Οι ίδιοι ομολόγησαν στη συνέχεια στις Αρχές ότι είχαν λάβει χρήματα προκειμένου να κινηματογραφήσουν προσωπικές στιγμές μέσα από τα παράθυρα των κατοίκων του Παρισιού. Οσον αφορά το περιεχόμενο του υλικού που κατασχέθηκε, η ίδια πηγή δήλωσε ότι είναι «κατατοπιστικό», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποια εταιρεία παραγωγής πρόκειται.

Στο πλαίσιο μίας προσπάθειας ανανέωσης, η βιομηχανία πορνό επικεντρώνεται τους τελευταίους μήνες στις δυνατότητες των drones. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μία ταινίας, διάρκειας τριών λεπτών, η οποία γυρίστηκε με drone στο Σαν Φρανσίσκο και έκανε πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συγκεκριμένη αισθητική ταινία ωστόσο, με τον τίτλο «Drone Boning», οι ηθοποιοί δεν είναι άγνωστοι οι οποίοι κινηματογραφήθηκαν εν αγνοία τους, αλλά ζευγάρια τα οποία εθελοντικά έλαβαν μέρος. Στον αντίποδα, τα drones του Παρισιού συνιστούν σαφή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Επισήμως, η γαλλική Αστυνομία αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, επιμένοντας ότι θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση εγκαίρως.