Εληξε το βράδυ της Τετάρτης η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε ομάδα περίπου 50 ατόμων-μελών των «Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας», που ζητούν «κατάργηση των τρομονόμων, των κουκουλονόμων, της βίαιης λήψης DNA και των φυλακών Τύπου Γ'».

Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος, τα άτομα αποχώρησαν, ενώ δεν προκλήθηκαν φθορές στο κτίριο.

Στο μεταξύ, άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη φέρεται να συμμετείχαν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΑΠΘ και την πορεία που ακολούθησε προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους και όταν πλησίασε προς το Τουρκικό Προξενείο, δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Ροτόντας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από