Στη φυλακή παραμένει η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, αρνούμενη να αποφυλακιστεί εάν δεν βγει μαζί της και η 26χρονη σύντροφος του γιου της, Γεράσιμου, της οποίας την προσφυγή για αντικατάσταση της κράτησής της απέρριψε χθες το Συμβούλιο Εφετών.

Η 60χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε υπόθεση τρομοκρατίας η οποία φιλοξενούσε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την Αγγελική Σπυροπούλου, αρνείται να καταβάλλει την εγγύηση λέγοντας ότι δεν βγαίνει από τις φυλακές αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη φίλη του γιου της Γεράσιμου, ο οποίος είναι καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Το πρωί οι συνήγοροι της 25χρονης κατέθεσαν στον ανακριτή αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης μετά το όχι του συμβουλίου να την αφήσει ελεύθερη.

«Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο.

Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μού ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου» αναφέρει στην αιτηση της η 25χρονη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από