Ταυτοποιήθηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εδεσσας, τα στοιχεία του ατόμου που έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα για υποτιθέμενη έκρηξη βόμβας στο κτίριο της τοπικής Εισαγγελίας.

Πρόκειται για 46χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Είχε τηλεφωνήσει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα της Αριδαίας Πέλλας και απείλησε για έκρηξη βόμβας που -όπως ισχυρίστηκε- είχε τοποθετήσει στην Εισαγγελία της Εδεσσας, δίνοντας χρονικό περιθώριο μισής ώρας για την εκκένωση του κτιρίου.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και πραγματοποίησαν έρευνες στους χώρους του, χωρίς να εντοπίσουν ύποπτο αντικείμενο ή εκρηκτικό μηχανισμό.

Οπως προέκυψε, και στο παρελθόν ο 46χρονος είχε προβεί σε παρόμοιες ενέργειες. Συγκεκριμένα, στις 2 και 15 Μαρτίου είχε τηλεφωνήσει στην Εισαγγελία της Εδεσσας και στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας αντίστοιχα, και πάλι για υποτιθέμενη τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας στο κτίριο της Εισαγγελίας.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδεσσας.