Με το σχόλιο «πού είναι το σκάνδαλο;» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις νέες καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τους διορισμούς στο υπουργείο τριών συνεργάτιδών του.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν το βράδυ του Σαββάτου πως «από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο».

Σημειώνουν ακόμη πως η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του Υπουργείου.

«Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια, το ΔΣ της εταιρίας 'Κοινωνία της Πληροφορίας' αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής.

» Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τρεις από τις συνεργάτιδές του προσέλαβε στο υπουργείο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015, που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

Μάλιστα, οι συνεργάτιδες εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.

Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.

Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκε η σχετική πινακίδα από την είσοδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από