Να μην μας θεωρήσουν δεδομένους, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία.

«Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνουν οι ‘μαθητευόμενοι μάγοι’» αναφέρει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας το κόμμα να στηρίξει νέες φορολογικές επιδρομές.

«Εμείς άλλωστε είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους και προγραμματίζαμε πολύ μεγαλύτερες σταδιακές μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα βρισκόταν πια στην ανάρρωση και την ‘ξανακύλησαν’.»

Για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται.»

Αναγνωρίζει πάντως επικοινωνιακή υστέρηση: «Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!»

Τέλος, για το θέμα της διαδοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει: «Δεν είναι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές.»

Για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Κώστας Καραμανλής στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς αναφέρει: «Ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα».