Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι έλαβε ο 50χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος τη Δευτέρα το πρωί στις Βρύσσες Χανίων άνοιξε πυρ με καραμπίνα σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 34χρονο ειδικό φρουρό και ελαφρύτερα έναν ακόμα 35χρονο υπαρχιφύλακα, στη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο του 23χρονου γιου του.

Ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε την Τρίτη, του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, αλλά και άλλες κατηγορίες όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιάννης Ντερμανάκης, αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους δύο αστυνομικούς, υποστήριξε ότι ο πελάτης του «πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και στο έδαφος, όχι με σκοπό να τραυματίσει ή να σκοτώσει, αλλά απλά να εκφοβίσει τους αστυνομικούς».

Ο 34χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων, ενώ ο 35χρονος συνάδελφός του με τραύμα στο πόδι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.