«Η δημιουργική ασάφεια απεδείχθη πως ήταν αρνητικό στοιχείο» δήλωσε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον Παραπολιτικά FM, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα οφείλει να προχωρήσει με πάρα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο τρόπο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβάλλονται ως στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ από τους εταίρους μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, διαφορετικά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα» ανέφερε.

Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός πήγε στην καγκελάριο της Γερμανίας με το δεδομένο και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είναι ηγεμονική η παρουσία της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ για την οποιαδήποτε εξέλιξη της συμφωνίας. «Είναι εξαιρετικά ασφυκτικά τα πράγματα αναφορικά με την έλλειψη ρευστότητας, άρα υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης της χώρας μας σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, είτε αυτές αφορούν- στο εσωτερικό- την ασκούμενη πολιτική, που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, είτε αφορούν σε δανειακές υποχρεώσεις» σημείωσε.

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι από τις 22 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος και θα εκλεγεί η νέα ηγεσία, από τον πρόεδρο μέχρι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Δεν θα είμαι υποψήφιος, ηττήθηκε η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα, δεν ηττήθηκε η πολιτική της» κατέληξε.