Τα ηλεκτρονικά ίχνη τριών ατόμων, τα οποία φέρεται να προχώρησαν στις προσβλητικές αναρτήσεις και τα προσβλητικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Διαδίκτυο, εντοπίστηκαν μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για δύο φοιτητές από Αθήνα και Μυτιλήνη και ένα ακόμη άτομο από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ωστόσο έχει γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ’εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος μέσω Διαδικτύου.

Οι δύο φοιτητές δεν είπαν τίποτα στην Αστυνομία για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Ο 25χρονος και ο 28χρονος δεν συνελήφθησαν διότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ο 50χρονος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας, καθώς στη θέα των αστυνομικών, μόλις πήγαν να κάνουν έφοδο στο σπίτι του, κατάφερε να διαφύγει.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι σεσημασμένος για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, τα οποία έχει διαπράξει στο παρελθόν.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του άτυχου 20χρονου.

Το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι ιστοσελίδες με τα προσβλητικά σχόλια για τον Βαγγέλη «κατέβηκαν».

Τυχόν σχέση των τριών υβριστών με το περιβάλλον των Ιωαννίνων διερευνούν πλέον ψηφιακά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το υλικό το οποίο έχει κατασχεθεί κατά τις έρευνες στα σπίτια των δραστών.

Ειδικότερα, ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες οι δράστες προέβαιναν στις χυδαίες διαδικτυακές αναρτήσεις.

Ο 25χρονος φοιτητής δρούσε στην Αθήνα, ο 50χρονος, ο οποίος είναι άνεργος, δρούσε στη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος ήταν μεταπτυχιακός σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και δρούσε στη Μυτιλήνη.

Ακόμα, εντοπίστηκε άλλο ένα ίχνος, σε άλλο social media, το οποίο διερευνάται σε ποιον ανήκει. Αν πρόκειται δηλαδή, για τέταρτο πρόσωπο ή αν είναι κάποιος από τους τρεις.