Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ μετά τις καταγγελίες ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Σάρμιν με αέριο χλωρίου στις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε ανακοίνωσή του.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την υπόθεση αυτή και τα επόμενα βήματα», είπε ο Κέρι.

«Αν και προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις λεπτομέρειες, αν είναι αλήθεια, αυτό θα είναι το τελευταίο τραγικό παράδειγμα των ωμοτήτων (που διαπράττει) το καθεστώς του (σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ εναντίον του συριακού λαού, το οποίο όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει», επισήμανε ο Κέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο συριακός στρατός εξαπέλυσε μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο χλωρίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία, ενώ γιατροί ανέβασαν στο Internet βίντεο που δείχνουν παιδιά να υποφέρουν από ασφυξία.

Μια πηγή του συριακού στρατού πάντως χαρακτήρισε τις καταγγελίες για την επίθεση αυτή εναντίον της πόλης Σάρμιν στην επαρχία Ιντλίμπ προπαγάνδα.