Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του αγγλικού ποδοσφαίρου έβαλε η Μπαρτσελόνα αποκλείοντας με δεύτερη νίκη (1-0) την τελευταία εκπρόσωπο της Γηραιάς Αλβιώνος στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία τριετία που το πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου δεν θα εκπροσωπηθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, όταν τη χρυσή τριετία 2007-2009 εκπροσωπήθηκε 11 φορές!

Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να κάνει εικόνισμα τον Τζο Χαρτ που αποσόβησε μια συντριβή τεραστίων διαστάσεων πραγματοποιώντας δέκα (!) αποκρούσεις. Στο τέλος τον συνεχάρη ακόμα και ο Λουίς Σουάρες.

Dead man walking είναι ο προπονητής των Πολιτών Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ηδη στα γραφεία της Σίτι καταφθάνουν βιογραφικά υποψήφιων διαδόχων του, ανάμεσά τους και του Ρόναλντ Κούμαν.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ιβάν Ράκιτιτς (32′) ύστερα από ασίστ 30 μέτρων του Μέσι. Ο Αργεντινός δεν σκόραρε, έκανε όμως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Ετσι, προκάλεσε παραλήρημα στον Γκάρι Λίνεκερ και ανάγκασε τον Πεπ Γκουαρντιόλα που παρακολουθούσε τον αγώνα στο Καμπ Νου να κρύψει το κεφάλι του στα χέρια του από θαυμασμό όταν ο Μέσι πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κολάροφ.

Ο Λίνεκερ. «Ο Μέσι είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε ποδοσφαιρικά παπούτσια. Μην προσπαθήσετε να αντιπαρατεθείτε σε αυτό το θέμα» ήταν το πρώτο tweet του Λίνεκερ. Για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Ενα μέτρο του μεγαλείου του Μέσι είναι ότι κάνει παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Αγουέρο και ο Σουάρες να φαίνονται συνηθισμένοι σε σύγκριση μαζί του».

Η Σίτι έχασε την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία τής Μπάρτσα στο 78′ όταν το πέναλτι του Αγουέρο απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν. Επίσης η Μπάρτσα είχε δύο δοκάρια σε προσπάθειες των Νεϊμάρ και Σουάρες.

Στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών θα συμμετάσχουν, εκτός της Μπάρτσα, η Ρεάλ και η Ατλέτικο. Την οκτάδα συμπληρώνουν οι γαλλικές Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπάγερν, η Πόρτο και η Γιουβέντους.