«Δεν επηρεάζει το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα κι ούτε αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο στο επόμενο διάστημα», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Lufthansa στην Ελλάδα κ. Harro – Julius Petersen.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, όπως ανέφερε την Πέμπτη στην Αθήνα ο κ. Petersen, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη και όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

«Εφέτος εκτιμάται άνοδος των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα περίπου 9-12%. Η κίνηση δεν έχει επηρεαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μαλιστα, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πληρότητα των πτήσεων του γερμανικού ομίλου (Lufthansa, Swiss, Brussels, Austrian, Germanwings) προς την Αθήνα και τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια.

Πέρα από την αύξηση Γερμανών τουριστών, η Lufthansa ευνοείται και από τουρίστες (κυρίως) από τη Β. Αμερική που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και το κάνουν με ενδιάμεσο σταθμό τη Γερμανία, αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Συγκεκριμένα, η Lufthansa έχει αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο ήδη από τον Μάρτιο, προσθέτοντας 4 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος, το οποίο αρχίζει στα τέλη του μήνα, θα φτάσει να συνδέει τις δύο πόλεις 23 φορές την εβδομάδα. Επίσης, η γερμανική αεροπορική εταιρεία, εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά της και νέο δρομολόγιο προς την Ελλάδα, αφού από τις 30 Μαΐου, θα συνδέει το Μόναχο με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Επιπλέον, ενισχύεται καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και η σύνδεση Αθήνας – Φρανκφούρτης με έως και 25 πτήσεις την εβδομάδα.

Από τις 29 Απριλίου 2015, η Austrian Airlines θα προσφέρει τέσσερις επιπλέον νυχτερινές πτήσεις την εβδομάδα από τη Βιέννη προς την Αθήνα με επιστροφή στην Αυστριακή πρωτεύουσα το επόμενο πρωί, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες της πτήσεις από 7 σε 11. Επίσης, και η SWISS αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ζυρίχη και Γενεύη, ενώ θα συνδέει το Ηράκλειο Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο με τη βάση της στη Γενεύη.

Παράλληλα, οι επιβάτες της Brussels Airlines θα μπορούν το καλοκαίρι να ταξιδεύουν από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες, 4 φορές την εβδομάδα, προσφέροντας συνδέσεις με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και με πόλεις της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής.