Η κατηφόρα συνεχίστηκε για τον ΟΦΗ με νέα ήττα στο Ηράκλειο. Ο Πανθρακικός με γκολ του Ιγκόρ (34′) σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στο άδειο Θόδωρος Βαρδινογιάννης (λόγω τιμωρίας) και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο σύλλογος της Κομοτηνής είχε πετύχει την τελευταία εκτός έδρας στις 20 Οκτωβρίου του 2013 στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-2)!

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που αγωνίστηκε σε ακόμα ένα ματς με ενδεκάδα ανάγκης (με το ζόρι συμπλήρωσε ενδεκάδα), πάλεψε το παιχνίδι, είχε δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη (51′) και έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπολάκη στο 61′ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

«Πιστεύω ότι έχουμε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ως ομάδα. Σε δύο μήνες που έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια έχουμε δώσει 15 παιχνίδια με ρόστερ 16 παικτών, από τους οποίους μόνο οι τρεις είναι βασικοί. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα» τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος. Πρόσθεσε: «Επίσης είναι παγκόσμιο φαινόμενο να έχουν υποστεί θλάση οι 24 από τους 26 παίκτες που είναι στην ομάδα. Οταν ξεκίνησε η προσπάθειά μας είχαμε 17 βαθμούς και στην πορεία μάς αφαιρέθηκαν 10. Αυτό που κάναμε ήταν περισσότερο πάθος και τρέλα παρά λογική. Κάναμε τον δύσκολο αγώνα μας ώστε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας».

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται στο Ηράκλειο πιο δυνατά το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα.Ο προπονητής του Πανθρακικού Εμάνουελ Ρόκα υποστήριξε ότι «η νίκη ήταν μονόδρομος για την ομάδα του στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία».

ΟΦΗ:Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

Πανθρακικός:Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί (73′ Ροτζέριο), Εμπόου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Ρομέου (84′ Μπαλδά), Ιγκορ (46′ Τζάνης), Μελίσσης, Τσουμάνης.