Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα νίκησαν και πάλι Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα και συνεχίζουν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κάρλος Τέβες με σπουδαία εμφάνιση (δύο γκολ και μία ασίστ) ήταν ο πρωταγωνιστής της Γιουβέντους στο επιβλητικό 3-0 επί της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Η ιταλική ομάδα είχε νικήσει 2-1 και στο πρώτο ματς στο Τορίνο.

Μόλις στο 3′ ο Τέβες με σουτ από 25 μέτρα άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, η Γιουβέντους με πολύ καλά οργανωμένη άμυνα όχι μόνο δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά αντίθετα, έχασε ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Βαϊντερφέλερ, είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις σε τετ-α-τετ με τον Μοράτα (49′ και 56′). Η πρώτη απειλή της Ντόρτμουντ ήταν ένα σουτ του Καμπλ (απέκρουσε ο Μπουφόν) στο 63′. Στη συνέχεια είχαμε και πάλι Τέβες. Ο αργεντινός επιθετικός έδωσε την ασίστ στον Μοράτα για το 2-0 (70′) και σκόραρε στο 79′ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο Καμπ Νου της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 (είχε νικήσει 2-1 και στο Ετιχαντ). Μόλις στο 6′ ο Νεϊμάρ είχε σουτ στο δοκάρι και στο 31′ ο Ράκιτιτς από ασίστ του Μέσι πέτυχε το 1-0. Εως το τέλος του α’ μέρους η Μπαρτσελόνα είχε κι άλλες φάσεις για γκολ, στην καλύτερη, ο Σουάρες σούταρε μόνος με τον Χαρτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε και πάλι στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος, η Σίτι προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά η Μπαρτσελόνα έχανε τις απίστευτες ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέλειωσε το ματς με 20 τελικές, ενώ αρκετές σπουδαίες επεμβάσεις είχε κι ο καταπληκτικός Τζο Χαρτ!

Η αγγλική ομάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 77′ όταν ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι «είδε» πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πικέ στον Αγουέρο. Ο αργεντινός παίκτης εκτέλεσε το πέναλτι αλλά απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν.