Το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ, στην οδό Πατησίων, συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Γιάννης Γκόλιας, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση των εργασιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε το έργο του καθαρισμού του κτιρίου να μην διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Ο Γ. Καμίνης πρότεινε να συμμετάσχει ο δήμος σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου -και στο εσωτερικό του- με διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του. Επίσης, επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου περιλαμβάνεται κονδύλι για ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα. Η ανάπλαση περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση φυτών και καλύτερο φωτισμό του πεζόδρομου.

Ο Γ. Γκόλιας τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και σε άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται πως λόγω της επέμβασης στο κτίριο του ΕΜΠ, θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες ο καθαρισμός των οδών του ιστορικού κέντρου, που επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα. 

Ο καθαρισμός του κτιρίου του ΕΜΠ συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα την Τρίτη παρά τις μικρές διαδηλώσεις υπέρ του γκράφιτι που εμπόδισαν τα συνεργεία τη Δευτέρα. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από