Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν σήμερα Τρίτη στον μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων, Ρόμπερτ Νταρστ, για τη δολοφονία, το 2000, της τότε φίλης του Σούζαν Μπρέναν, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι της. Ο Νταρστ είναι πιθανό με βάση το κατηγορητήριο να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

Σε μία συγκλονιστική ανατροπή της υπόθεσης του πάμπλουτου Αμερικανού Ρόμπερτ Νταρστ που απασχολεί επί σειρά ετών την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ο απόγονος εκκεντρικής οικογένειας μεγιστάνων της νεοϋορκέζικης αγοράς ακινήτων συνελήφθη το Σαββατοκύριακο ως ύποπτος για σειρά δολοφονιών έπειτα από την μετάδοση ντοκιμαντέρ όπου εμφανίζεται να μονολογεί ψιθυριστά: «τι έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά»…

Ο Ρόμπερτ Νταρστ συνελήφθη το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λος Αντζελες και ετέθη υπό κράτηση για τη δολοφονία, το 2000, της τότε φίλης του Σούζαν Μπρέναν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η σύλληψη έγινε την επομένη της μετάδοσης από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Νταρστ με τίτλο «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ».

Στο τελευταίο επεισόδιο ακούγεται ο 71χρονος Νταρστ να μονολογεί ψιθυριστά: «Τι στο διάολο έκανα; Τούς σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε στερεωμένο επάνω του για τα γυρίσματα παρέμεινε αναμμένο όταν πήγε στην τουαλέτα.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση Νταρστ, που παρακολουθείται επί σειρά ετών από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ.

Η Σούζαν Μπέρμαν βρέθηκε δολοφονημένη με μία σφαίρα στο κεφάλι το 2000 στο Λος Αντζελες. Ο Νταρστ ήταν ύποπτος για δύο ακόμη θανάτους: της συζύγου του που εξαφανίσθηκε το 1982 και έκτοτε έχει κηρυχθεί νεκρή και του γείτονά του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε διαμελισμένο το 2001.

Η σύζυγός του Καθλίν Νταρστ εξαφανίσθηκε έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχική κατοικία του ζεύγους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε το 2003 για την δολοφονία του 71χρονου γείτονά του Μόρις Μπλακ, αφού έπεισε τους ενόρκους ότι όσο ζούσε στο Τέξας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και υποδυόμενος τον μουγγό, πυροβόλησε τον γείτονά του, διαμέλισε το πτώμα του και το πέταξε στο Γκάλβεστον Μπέι, ευρισκόμενος σε… νόμιμη άμυνα.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη που οδήγησε στη σύλληψη του Ρόμπερτ Νταρστ, αλλά σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές, η μετάδοση του ντοκιμαντέρ έπαιξε κάποιον ρόλο.

Οι πράκτορες του FBI θεωρούν ότι ο Νταρστ επεδίωκε να φύγει από τις ΗΠΑ διότι διέμενε με ψεύτικο όνομα στο ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης όπου συνελήφθη, είχε πληρώσει με ρευστό και είχε πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ABC News.

Ο Νταρστ έχει αρνηθεί ότι δολοφόνησε την Σούζαν Μπέρμαν.

«Δηλώνει αθώος εδώ και 10 χρόνια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει» διαβεβαιώνει ο δικηγόρος του Τσιπ Λούις στην Washington Post.