Δεν θα υπάρξει επίσημη συνεργασία με το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP), που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, σε περίπτωση που το κόμμα του αναδειχθεί πρώτο στις κάλπες της 7ης Μαΐου στη Βρετανία, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.

Εν μέσω της δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος έπειτα από τους ισχυρισμούς του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι Εργατικοί σχεδιάζουν μία «κατάπτυστη» προσπάθεια να πάρουν την εξουσία με τις πλάτες των εθνικιστών, ο Μίλιμπαντ έκανε σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές του SNP στη δική του κυβέρνηση.

«Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά μας. Οχι μόνο όσον αφορά την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά και για τη χρηματοδότηση των επί μέρους χωρών που συγκροτούν το Βασίλειο», τόνισε ο Μίλιμπαντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του στο Λιντς, στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει το Συντηρητικό Κόμμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον επαναλαμβάνοντας αυτόν τον ισχυρισμό είναι να δημιουργήσει πανικό στον κόσμο», πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.