Σε 34.280.000 ανέρχονται τα λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα στο φορτηγό πλοίο «Zahra»,σημαίας Σάο Τόμε, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, σε απόμερη βραχώδη ακτή εντός του κόλπου της Μεσσαράς, νότια του νησιού.

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, ανέρχεται στο ποσό των 6.272.650,32 ευρώ.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, το πρωί της Τρίτης συνελήφθησανως εμπλεκόμενα στην υπόθεσηάλλα επτά άτομα, που προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και τα οκτώ άτομα (τα έξι μέλη του πληρώματος του φορτηγού) που συνελήφθησαν τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης κατασχέθηκαν και τέσσερα φορτηγά οχήματα και εξοπλισμός εκφόρτωσης λαθραίων τσιγάρων (ταινιόδρομοι, γεννήτριες), ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί μέλη του πληρώματος και δύο Ελληνες, που εμπλέκονται ως συνεργοί στην περαιτέρω διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων στην εγχώρια αγορά.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη παρακολούθηση του φορτηγού πλοίου, που εντοπίστηκε αρχικά από αεροπλάνο του Λιμενικού, να πλέει στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Στην επιχείρηση συμμετείχε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου κατέλαβε επ’ αυτοφώρω τους ναυτικούς στη διάρκεια εκφόρτωσης των χαρτοκιβωτίων με τα λαθραία τσιγάρα και της φόρτωσής τους σε φορτηγά οχήματα, μέσω των ειδικά διαμορφωμένων ταινιοδρόμων και με τη χρήση γεννητριών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα πληρώματα του εναερίου μέσου και των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού «για τον άψογο συντονισμό και επαγγελματισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος σε βάρος οργανωμένων κυκλωμάτων εγκληματικότητας».