Την εκτίμηση ότι «το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς» τονίζει μεταξύ άλλων Το Ποτάμι. Καλεί την κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της και να ετοιμάσει τα σχέδια που θα έπρεπε να είχε επεξεργαστεί όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

«Οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση» σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ διαπιστώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν η κρατική μηχανή δεν δουλέψει συστηματικά.

«Πέρασαν 50 μέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της» υπογραμμίζει Το Ποτάμι.

«Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει. Συμφωνούμε ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους» επισημαίνεται.