Εναν χαλαρό περίπατο αποφάσισαν να κάνουν αμέσως μετά τη σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι δύο άνδρες διακρίνονται στις φωτογραφίες να διασχίζουν το φανάρι στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Παγκράτι, στο ύψος της Πλατείας Τρούμαν.

Στο Παγκράτι μάλιστα γευμάτισαν στο Musique Cafe, στην Πλατεία Προσκόπων, παρέα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

H επιδεικτική αυτή κίνηση του Πρωθυπουργού, να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας δίπλα-δίπλα με τον υπουργό των Οικονομικών έρχεται και σαν απάντηση σε δημοσιεύματα – όπως το πρόσφατο της Bild – που θέλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;», η γερμανική εφημερίδα επαναφέρει το σενάριο που θέλει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να αναλαμβάνει εκείνος τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους εταίρους, αφαιρώντας εξουσίες από τον υπουργό Οικονομικών

Μάλιστα, η Bild τόνιζε στο ίδιο ρεπορτάζ ότι «ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του

»Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.

»Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα ενώ και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Alpha δήλωσε επίσης ότι «είναι τιμή του να τον λοιδορεί η Bild» την οποία χαρακτήρισε «φυλλάδα»: «Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η Bild, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Όσο περισσότερο με μισεί, τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί».

Η δημόσια βόλτα του Πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται σαν απάντηση και σε εσωκομματικούς ψιθύρους και υπαινιγμούς για την τακτική που ακολουθεί ο υπουργός των Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των ψιθύρων ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Ελεύθερο Τύπο, στην οποία αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα»