Ενας αξιωματικός και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκετοβόλα όπλα σε σημείο ελέγχου στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Αρίς. Η επίθεση είναι η πλέον πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων στη χερσόνησο του Σινά, η οποία σημειώθηκε την παραμονή της οικονομικής διάσκεψης στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, που βρίσκεται 340 χλμ νότια της Αλ Αρίς.

Εκεί, η Αίγυπτος ελπίζει ότι θα προβάλει μια εικόνα σταθερότητας για να προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο σημείο ελέγχου του στρατού νότια της Αλ-Αρίς αργά το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως τράπηκαν σε φυγή, δήλωσαν οι πηγές. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης.

Παρόμοιες επιθέσεις οι οποίες συνήθως προκαλούν θύματα, σημειώνονται στο βόρειο Σινά, επίκεντρο της εξέγερσης των ακραίων ισλαμιστών μαχητών οι οποίοι επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Καΐρου.

Αν και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης θεωρείται έργο των ισλαμιστών του Σινά οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μουρσί το 2013.

Το Σινά, η περιοχή που συνορεύει με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, είναι η έδρα της πλέον επικίνδυνης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης της Αιγύπτου, της Ανσάρ αλ-Μπαγιάτ Μαγκντίς η οποία ορκιστεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος την σκληροπυρηνική οργάνωση των σουνιτών που ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.