Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης και ο σουηδός εξτρέμ Τζίμι Ντουρμάζ θα παρακολουθήσουν από την εξέδρα τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας τους τη φετινή σεζόν, καθώς επαληθεύτηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις του ερυθρόλευκου ιατρικού επιτελείου που έκαναν λόγο για σοβαρούς τραυματισμούς στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Μανιάτης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει περίπου έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και ο Ντουρμάζ υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και θα απουσιάσει τρεις μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους. Και οι δύο θα οδηγηθούν στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση από τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο.

Ο ισπανός γκολκίπερ Ρομπέρτο μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Ιnstagram ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μανιάτη. Συνοδεύεται από μία φωτογραφία των δύο ποδοσφαιριστών (ο διεθνής αμυντικός μέσος έχει πιάσει στοργικά από το κεφάλι τον ισπανό τερματοφύλακα) και το μήνυμα αναφέρει: «Γίνε σύντομα καλά φίλε μου. Είμαστε μαζί σου».

Βαρύ ήταν λοιπόν το τίμημα της πρόκρισης του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 του μήνα και οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα από τις Skoda Ξάνθη, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Βίτορ Περέιρα γύρισε σελίδα και το μυαλό του είναι στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη την Κυριακή στο Γ. Καραϊσκάκης (19.30) κεκλεισμένων των θυρών (όπως όλα τα ματς της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας).

Οι απώλειες των Μανιάτη, Ντουρμάζ οδηγούν τον πορτογάλο τεχνικό στις λύσεις των Κασάμι, Αφελάι.

Επομένως το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, ενώ στη διάθεση του Περέιρα είναι και ο Εντινγκά. Οσον αναφορά τις πτέρυγες ο προπονητής του Ολυμπιακού υπολογίζει τους Ντοσεβί, Αφελάι, Φορτούνη και σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τον Φουστέρ. Ο ισπανός μεσοεπιθετικός ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ερυθρολεύκων.

Ο Περέιρα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του κεντρικού αμυντικού διδύμου Σιόβα – Μποτία (για δεύτερη φορά φέτος, ύστερα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα πρωταθλήματος στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό) και από τον Φράνκο Χάρα. Ο αργεντινός φορ σημείωσε το γκολ της νίκης και ήταν μέσα στις φάσεις, δείχνοντας ομαδικότητα στο παιχνίδι του.