Στήριξη σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά προσφέρει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από τις αρχές Μαρτίου ο Οργανισμός προχωράει στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό τρόπους στήριξης των προσπαθειών τους για την διευκόλυνση τους έργου τους.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου παραδόθηκαν στα παραπάνω κέντρα και νοσοκομεία 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη αλλά και προϊόντα υγιεινής για βρέφη και παιχνίδια.

Όπως ανακοίνωσε η «Αποστολή» το πρόγραμμα στήριξης περιλαμβάνει την διάθεση βρεφικών και παιδικών τροφών, ειδών υγιεινής, παιχνιδιών, την μελέτη με εκπαιδευτικούς, την ψυχολογική στήριξη από ειδικούς αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε δομές της Αττικής που φιλοξενούνται παιδιά.

Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και των νοσοκομείων εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην «Αποστολή» που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με κατανόηση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Από την πλευρά του ο γενικός διεθυντής της «Αποστολής» κ.Δήμτσας τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά δίνοντας δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνα που δεν έχουν δίπλα τους γονείς τους. «Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Εκκλησία , όπως έπραξε πάντα, θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στα παιδιά και τις οικογένειες τους» ανέφερε.