Τo Karl αναμένεται και αυτό με την σειρά του να εμπλουτίσει τη γκάμα της Opel και στην ελληνική αγορά. Το μοντέλο που κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο ελβετικό σαλόνι θα κοστίζει στη Γερμανία από 9.500 ευρώ. Στην ελληνική αγορά – που η τιμή του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική – θα έρθει στις αρχές του καλοκαιριού – πιθανότερος μήνας άφιξης του μοντέλου τον Ιούνιο.

Το βασικό του μοτέρ θα είναι 1 λίτρου, τρικύλινδρο με ισχύ 75 ίππους και μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα/100χλμ. Οι χώροι αρκούν για τέσσερις επιβάτες. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3,6 μέτρα, στοιχείο που το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο στις αστικές διαδρομές.

Επίσης το KARL προσφέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης πρωτοφανή για τέτοια κατηγορία τιμής. Επιπλέον του Hill Start Assist, το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) που ενσωματώνεται στην εμπρός κάμερα είναι ένα ακόμα στοιχείο ασφάλειας.

Όπως τα Adam και Corsa, το Karl διαθέτει το City mode που μειώνει την προσπάθεια στο τιμόνι με πίεση ενός μπουτόν, διευκολύνοντας τους ελιγμούς σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Διατίθεται επίσης Park Assist ενώ το Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση Enjoy.